Välkommen till "I Stockholm..."

En blogg om mitt Stockholm, blandat med favoriter i stora vida världen! Personliga tips, eller vardagliga äventyr! Upplevelser och platser jag själv vill hitta tillbaka till, om och om igen... En butik, ett café, eller bara det häftiga som fångat. Stockholmare sedan många år, resenär sedan födseln med svagheter för neon, betong och riktigt höga hus...! Bilderna är mina egna, om inte annat anges. Samma gäller mina tips. Försöker hålla mig uppdaterad, men visst kan fel förekomma. Sidan är ännu under uppbyggnad. Tipsa mig gärna, berätta vad du tycker...!

fredag 6 maj 2011

Las Vegas, inför hotel bokningen...

Planerar du en tripp till Las Vegas?
Hur hittar man då rätt i djungeln av hotel? Hur bokar jag och när är det billigt att anlända? Här kommer några praktiska tips utifrån mina egen erfarenhet!

Var ska du bo? Tänker jag på Vegas, är det omedelbart The Strip jag får i huvudet. The Strip, eller Stripen är huvudgatan, och det är här ändes många av de berömda Vegas hotellen är belägna. Det är också här man huvudsakligen brukar befinna sig vid ett besök.
En stor mängd hotell finns också vid sidan om Stripen. Några av storhotellen bjuder då ofta på "gratis" shuttle. Avstånden kan se korta ut på kartan, men inga avstånd är korta i Vegas! Lägg därtill att du kansek ska passera en motorväg eller två...
Du kan också bo på något av hotellen Down Town. Då når du Stripen med vanilg buss. Turen kan ta från ca 30 minuter, beroende på trafiken.

Vad kostar det? Eftersom vi är i Vegas, är priserna många gånger rena lotteriet. Har du flyt kan du vrålfynda ett rum på något av de riktiga flotta hotellen, har du otur kan du få betala skjortan för budget. Allt beror på utbudet av hotell rum, och lyckas du pricka in någon av storkonferanserna... Då är det bara att betala. Har själv dragit nitlotten en gång, och krockade med en stor teknikmässa...


Bästa priserna får du oftast om du bokar direkt på aktuellt hotells egen hemsida. Ofta kan du gå in ett par månader i förväg och se bästa pris per natt. Tjänsten finns ofta under en egen flik typ "special offers" eller "promotions". Tänk på att det alltid tillkommer skatter och avgifter.
Bästa pris får du i regel söndag till torsdag. Torsdag till söndag kostar ofta mer än dubbelt per natt.


Ska jag börja söka hotell startar jag oftast med Travelocity, då får jag direkt en idé om prisläge. Därefter går jag vidare till respektive hotells egen hemsida. Det är värt att kolla runt lite!!

Välkänd neon utanför ett Casino, Down Town Las Vegas 2007

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar